חשבתי הרבה מה לכתוב, איך להתנסח, כתבתי, מחקתי וכתבתי שוב (שריטה של בת-של-מורה-לספרות)
וכמובן הוספתי כמה תמונות יפות, די אקראיות.
(האמת שזה קל. היער כזה יפה, ותמיד יש חובבי צילום בקהל, אז יש לי המון תמונות יפות)
בסוף קיבלתי שאלות לגבי התמונות

אז שמחה לתקצר לכם כאן, כי אם זה מעניין את העוקבים שלי במיילים, יש מצב שזה יעניין גם אתכם.
איך מכינים נרות בספלולים, או בכלים אחרים מהטבע?

שלב ראשון, פתילות.
הכנו 3 סוגי פתילות: תפוח סדום. הציצות של הזרעים, שיושבות בתוך הפרי. (זהירות, הפרי רעיל).
צמרנית הסלעים. להסיר בעדינות את הפלומה הרכה שלאורך הגבעול.
חוט כותנה טבול בשעווה.

מפתלים את הפתילות על היד
ממיסים דונג דבורים. (בעיקרון יש ענייני טמפרטורה אבל בשטח רק להמיס בעדינות ובתשומת לב).
מיד כשהדונג נוזלי מורידים מהאש, מחכים בערך חצי דקה ומוסיפים שמנים אתריים לבחירתכם (שזה עולם של ריחות ומרפא בפני עצמו).
מערבבים בעדינות
מניחים מראש את הספלולים, או כלי קיבול אחרים, על משטח ישר.
בתוך הספלול יש פתילה שמוחזקת במקום בעזרת 2 מקלות קטנים מ2 הצדדים.
מוזגים ממש בעדינות.
מחכים להתקררות. כדאי להדליק רק אחרי שבוע.
דגשים:
🪔 הסיר ייעודי לדונג, לא להשתמש אחר כך לבישול.
🪔 סיר עם פיית משפך כזאת, אחרת הדונג סתם נשפך על האדמה וחבל.
🪔 הספלולים דליקים. להדליק על משטח אבן/ חרס/כלי עם מים ורק בהשגחה.
🪔 זהירות עם החום.
🪔 לשלוח לי תמונות של התהליך והתוצר.


ושמחה לספר לכם שהתחלנו השבוע 2 מחזורים של קורס שנתי לליקוט צמחי מאכל.
בטוחה שעוד אשתף אתכם בחוויות ובמתכונים (: