אני תמיד מחכה לחום הגדול של הקיץ, כי יש דברים שרק שמש חמסינית משוגעת כזאת יכולה לעשות.
ועם שלל פירות קיץ והחופש הגדול אז בכלל.
הייתי רוצה לכתוב לכם כאן על הערך של שימור הפרי מעונות של שפע לעונות של יובש, על ליקוט ותכנון שנתי של המזווה, אבל אני לא אשקר לכם- אין שום סיכוי לשמור את המוצרים האלה אפילו שבוע. זה כל כך טעים שאי אפשר להתאפק.
1- לדר פירות. אין. אין על לדר. מכינים בבית בקלי קלות.
כמעט ולא משנה איזה פרי יש לכם. אצלי זה לפי עצים נגישים. כשיש כמויות של פרי על העץ ונראה לי שהכל הולך להירקב- אפשר גם לשאול שכנים, בדרך כלל תמורת אחוז מהתוצר כולם מרוצים- עושים קטיף זריז ויאללה לדר.
קוטפים המון פרי, מגלענים וטוחנים. אם זה פרי חמוץ, נגיד משמש או שסק, מוסיפים 2-3 תמרים. משטחים בתבנית עם נייר אפיה, משהו כמו 2 ס"מ, מכסים בחיתול בד ומניחים בחוץ במקום עם הכי הרבה שמש לאורך היום (אצלי זה על הגג). בערב מכניסים הביתה שלא יתלחלח מהטל.
תלוי בעובי של הלדר ובחום של השמש אבל הוא מוכן אחרי יומיים עד 5 ימים.
אנחנו הכנו משסק, משמש, תות עץ, ענבים ותאנים. (במקרה של התאנים הורדנו את הקליפה הקשה)
2- צימוקים. מטורף ואין מילים.
אני משתמשת בענבים העיייפים במקרר, פשוט בתבנית עם חיתול בד מעליהם והיישר לגג.
שוב- להכניס כל ערב כדי לא להרוס את תהליך הייבוש.
בצימוקים הייבוש לוקח יותר זמן, בערך 3 שבועות.
3-צריבה על עץ עם זכוכית מגדלת.
אם מישהו פה במקרה שכח שפעם הוא היה ילד,
מזכירה שככה עושים את זה:
הכי טוב זה לצייר עם עיפרון על העץ את הדוגמא הרצויה.
ממרכזים קרני אור דרך זכוכית מגדלת, עד שהקרן נהיית הכי קטנה שאפשר ולאט- לאט מעבירים אותה על העיפרון. יוצא מעט עשן- מצוין. סימן שאתם עושים את זה טוב.
צריך קצת להתאמן על תנועה אחידה ודי מהר אתם הופכים להיות מומחים.
אחלה פעילות ליום של שמש. ממש לא רק לילדים.

